Pengedit gambar level pakar



Cara student lelaki dan perempuan belajar




Setelah menghabiskan masa 5 tahun di universiti, aku sempat membuat pemerhatian tentang cara pembelajaran student lelaki dan perempuan. Aku ringkaskan kat bawah ni apa yang aku perhati.

Perempuan
- Mereka jenis struggle bila belajar
- Jenis datang awal ke kelas. Bahagian depan kelas dorang je duduk.
- Persaingan antara mereka sangat tinggi sebab itu mereka struggle
- Mereka lebih rela tanya budak lelaki dari kawan perempuan sendiri dalam bab pelajaran walaupun kawan dia pandai.(Sebab competition kot)
- Diorang study hard tapi smart jarang kot
- Makin pandai kawan perempuan makin susah pulak dorang nak study dalam group (competition kot)
- Aku pernah tanya beberapa student perempuan dorang memang tak tido kalau ade exam esoknya.
- Jawab exam jawapan sebijik atau dekat sama macam dalam buku. Hafal kot?
- Bilangan student cemerlang lebih dari lelaki (Sebab apa?)

Lelaki
- Diorang study bila ada exam. Last-last minute baru buat assignment
- Kaki game, kaki lepak, tengok bola sampai subuh pun ok lagi
- Kebanyakkan suka datang lambat (termasuk aku)
- Jarang betul aku tengok laki ade timetable.(termasuk aku)
- Study smart bukan study hard
- Jawapan dalam exam memang goreng banyak. jarang yang suka hafal
- Exam ke ape ke kalau nak tido, tido je
- Tak kisah study group. Takda competition.
- Bilangan student cemerlang sikit berbanding perempuan.


Pemikiran lelaki yang dapat result cemerlang lebih berkualiti dari pemikiran wanita yang dapat result yang sama. Anda setuju?

Rompakan Gagal sebab Terlalu seksi

Buat Cuci mata

video

Kakak dan adik perempuannya yg jadi bukti pertama dadah krokodil wujud di US

Uiskk..kesian..dari info berita yg dibaca adik beradik memang penagih heroin dan dorang mencuba dadah krokodil yg berasal dari russia ni dlm setahun lebih yg lalu sebab harga dadah ni 10 ganda lebih murah dari heroin dan lebih stimm dari heroin..dlm masa sebulan baru nampak efek kata mereka..sampai laa ke hari ni dan inilah gambar terbaru mereka..

Mereka pada mulanya tidak tahu dadah yg mereka hisap tu krokodil,iaitu campuran dari kodien dan bahan toxic seperti gasoline dan gas lighter,selang seminggu mereka mula sakit perut dan tak sampai sebulan si kakak terpaksa dimasukkan ke unit rawatan rapi kerana sakit yg melampau..

Krokodil diambil nama sempena nama buaya di russia sebab kesan dadah ni menyebabkan kulit penagih jadi keras yg mengerutu dan bersopak sopak mcm kulit buaya tu


Skru yang dipanggil "jesus nut" pada kipas helikopter

Aku mcm nak gelak pun ada bila baca info ni..haha..katanya kalau skru ni gagal memang maut laa jawapnya


NAMA SEBENAR ARTIS/SELEBRITI




Aaron Aziz = Mat Haron Mustapha Bin Mat Aziz Mustafa(k/p SG)/Aaron Mustapha Bin Aziz(k/p MY)
Ac Mizal = Mizal Bin Zaini
Adi Putra = Mohamad Hadi Putera Halim
Aida Rahim = Khalidah Adibah Ahmad
Awie Wings = Ahmad Azhar Othman
Amy Search = Suhaimi Abdul Rahman
Amelina = Norazlina Amir

Alfred Dunhill Junior buka meja jual rokok paip setelah kedainya roboh 1942.


Roboh akibat dibom dalam serangan udara..biar pun dah takde kedai anak alfred dunhill masih meneruskan legasi datuknya..dia buka meja dan buat selamber je jual rokok paip depan kedainya itu..

Sedikit info sejarah dunhill..

Cara kejatuhan ekonomi


Macam tak berguna lagi simpan duit dalam bank

Arak dan jenis jenisnya





1. Wine - Hasil fermentasi/pemeraman/penapaian buah-buahan khususnya anggur
2. Beer/Ale - Hasil fermentasi gandum atau barley
3. Wiski - Hasil fermentasi bijian/gandum/jagung/barli
4. Brandy - Sejenis ark yg dihasilkan hasil penyulingan wine
5. Cocktail - Minuman campuran yang salah satu bahannya mestilah mengandungi minuman beralkohol (istilah international).

Bahaya berada di KL.Luahan pelancong asing


Pada hari Sabtu (5 Oktober 2013) kami dirompak berhampiran dengan Hard Rock Cafe. Kaedah rompakan ini adalah dengan meragut beg dan bila saya memusingkan badan, saya ditikam di dada dengan pisau. Ini adalah kaedah serangan dengan menikam dahulu kemudian baru merompak. Pada mulanya saya fikir saya telah ditumbuk, sahabat saya cuba mempertahankan beg beliau dan saya mula hendak membantu tetapi hanya untuk dikelar dengan pisau di lengan kanan saya - di saat itulah bila saya lihat darah memancut keluar dari dada saya, saya beritahu supaya beliau lepaskan begnya kerana kepala/leher beliau sangat hampir dengan pisau tersebut. Perompak tersebut melarikan diri dengan beg sahabat saya. Saya fikirkan kami mungkin telah menjadi sasaran kerana "orang tempatan yang ingin membantu" sebenarnya cuba menarik saya jauh.

Masjid vs gereja

Masjid vs Gereja...

Masjid banyak duit. Tetapi pengurusan masjid buat duit masjid macam duit mereka sendiri. Curi rm2 kena penjara. Mungkin yg melidi duit tabung tu dalam kesempitan sangat.

Aku pernah masuk gereja dekat komplek Asia Jaya. Ada kotak transparent atas meja. Ada buku catitan sebelah kotak. Dalam kotak tak bertutup ada banyak duit macam2 note. Aku belek buku. Lima ruang utk diisi. Tarikh, Nama, no tel, jumlah, catitan. 
Berbagai kaum punya nama ada dan memang aku mencari nama melayu. Jumpa beberapa nama siap nombor talipon. Salah satu nama lelaki ambil rm50 utk beli susu anak.

Adakah Para Sultan Uthmaniyyah Tidak Mengerjakan Haji?

Sultan-sultan Uthmaniyyah boleh berperang hingga ke Mesir dan Austria, memakai gelaran Khadam Dua Tanah Suci dan memimpin kerajaan terbesar di dunia, tetapi tiada seorang pun yang menunaikan ibadah Haji, rukun Islam bagi setiap kita.

Bagaimana boleh terjadi begitu?

Apakah ini boleh dianggap sebagai salah satu bukti, betapa sultan-sultan Uthmaniyyah itu tidak beramal dengan Islam?

Ingin bekerja dinegara orang





Ingin berhijrah kenegara asing tapi tak tahu dimana nak mula? Berikut adalah kos kehidupan disana.


Rate US : 3.18

Di New York

Gaji minima sebulan : USD1256 (RM3994)

Kopi : RM8.96 secawan
Sewa Rumah : RM9000 - RM12,443 sebulan untuk apartment satu bilik
Tiket Wayang : RM27-RM50 bergantung sama ada ia 2D, 3D atau D-Box
Makan Malam Biasa : RM130 termasuk cukai dan tip untuk 2 orang
Pengangkutan : RM8.96 untuk satu tiket subway

Perancis

Seribu tahun perang2 penting di dunia dlm masa 5 minit

Ok kita tengok gambar je dulu..dalam gambar ini ditunjukkan perang perang penting di dunia bermula tahun 1900 hingga 1950..senarai lengkap perang perang yg ditunjukkan ada di sini.




Ini pula video penuh seribu tahun perang perang penting di dunia berdasarkan dari cacatan wiki dan juga sejarah sejarah lama,gambar di atas diambil dan di gifs kan dari video ini..senarai penuh perang perang dalam video ini ada di sini..(2)

Misteri Segi Tiga Borneo





Misteri Segi Tiga Borneo | Mirip Bermuda Triangle?

1. Mungkin ramai yang tertanya-tanya jika di Borneo ini wujud Segi Tiga Borneo yang mirip Bermuda Triangle. Memang benar benda ini wujud. Segi Tiga Borneo ini terletak di kedudukan antara Bario, Pa’Lungan dan Gunung Murud di Sarawak.

Menyelam ke lautan dalam laman sesawang

First thing first the most important thing to remember is not to sign into any personal accounts linked to who you really are. Sign into Yahoo, your Yahoo is stolen. Sign into your bank, your bank account is stolen. It happens a lot on Tor...people think that because it's * anonymous*, it's safe to do whatever you want. Not true. Other than security....exploring the Deep can be fun and entertaining,for more info you can read here http://library.laguardia.edu/invisibleweb ..


Untuk elak pasangan curang, 13 tahun mengahwini patung



Michigan: Seorang lelaki di Amerika Syarikat berkahwin dengan patung yang benar-benar menyerupai seorang wanita selama 13 tahun.

Lelaki yang digelar sebagai Davecat itu mendapat perhatian media tempatan The Atlantic berikutan kisah hidupnya yang aneh itu.