Mengapakah di Malaysia agama Kristian berkembang dan agama Islam tidak?

Mengapakah di Malaysia agama Kristian berkembang dan agama Islam tidak?

Kerana:

- Orang Islam menjual/memperdagangkan agamanya. Air jampi dijual, jus Tok Guru kononnya telah dijampi. Minyak ubat urut Anugerah kononnya dibacakan ayat suci 30 juzuk dijual dengan harga mahal. Agama Kristian tak jual malahan produknya diberi percuma.

- Ustaz-ustaz mengajar agama “demand”/meminta bayaran tinggi. Mubaligh
Kristian berdakwah secara percuma. Sehingga jauh ke pendalaman. Malahan
menanggung sendiri makan minum dan tempat tinggalnya.

- Jabatan Agama Islam sibuk nak tangkap khalwat, orang pergi karaoke dan bernikah di Siam. Agama Kristian sibuk membantu orang dalam kesusahan (janda, miskin, mangsa tanah runtuh, banjir).

- Gereja boleh dimasuki bila-bila masa tetapi masjid dikunci. (Tak bagi orang masuk, tidur kononnya).

- Imam solat kerana waktu kerjanya (dibayar gaji), paderi sukarela.

- Air zam zam dijual mahal tetapi Kristian memberi holy water secara percuma.

- Jabatan Agama Islam sibuk menghukum dan menakutkan orang tapi Kristian sibuk berdakwah.

- Ustaz-ustaz sibuk menjual tanah suci. membawa orang ke Mekah, Umrah. Harganya mahal. Bermotifkan keuntungan melampau. Paderi sibuk menaja orang orang susah membaiki rumah dan bantuan barang barang dapur.

- Pegawai-pegawai Jabatan Agama Islam, Jabatan Zakat sibuk promosi nak naik gred bergaji besar. Bajet "pengurusan" lebih besar dibandingkan kepada golongan asnaf. Paderi sibuk membuat kebajikan.

- Ustaz-ustaz sibuk menjadi tok bomoh, boleh mengubati seribu macam penyakit. Paderi sibuk membina hospital.

Renungkanlah. Wallahualam. 

Hampir 5 tahun penantian cahaya mata

Syukur akhirnya aku dikurniakan cahaya mata setelah pelbagai usaha dilakukan.
Dari mengurut,makan mcm2 ubat jamu jamuan,berubat cara gigit sirih dimulut ,mandi bunga bagai dan minum air jampi ,IUI di hospital semua sudah IVF  jer belum lagi.

Kalau kita ada masalah susah dpt anak xyah la guna bomoh2 bagai ni mengarut jerk,my wife pernah berubat dengan seorg bidan kononnye tahu mengubati masalah sukar dapat anak,urut punye urut bulan ke 2 berubat dia ckp dah ada isi sampai nangis2 terharu konon,tapi bila check upt xde ape2 pun,tunggu bulan ke 4 pun xde gak upt tapi perut buncit mcm org preg,cuba scan di klinik xde isi pun dlm rahim,akhirnya kami berhenti berubat dan urut di tempat lain,makcik urut yg kami jumpe kali ni ckp buncit lemak jerk bukan ade bayi,kami hanya diamkan aje padahal dan bengang bulat2 kena tipu dah beribu abis kat bidan indon tu.

Masa berubat dihospital kerajaan 2 tahun buang masa buat apoiment,iui 2 kali tapi x jadi gak last2 kami cadang nak pergi jumpe pakar kesuburan,selidik punye selidik kami menemui klinik yg memang khas untuk mereka yg sukar mendapatkan zuriat di bukit damansara.

Melalui pemeriksaan pakar diklinik tersebut doc telah mengenalpasti masalah isteri saya iaitu masalah hormon yang menyebabkan pembengkakan di bahagian ovari dengan itu menyebabkan ovari tidak menghasilkan telur jesteru period tidak datang sehingga berbulan2.

Setelah mendapat nasihat dan diberikan ubat kami menuruti segala arahan doc sehingga temujanji seterusnya,dalam hanya 2 bulan saya diberitakan oleh isteri yang beliau sudah hamil,alhamdulilah pertama kali lihat upt ada 2 garis merah.

Syukur sangat allah dengar doa kami dan izinkan kami punyai cahaya mata.


Buat projek dengan bos




Selepas kerja ptg tadi pergi kedai jap nak tutup pintu kedai dan ternampak anak jiran (kedai sebelah) tgh usung netbook. Dah tarik pintu (shutter door) turun macam biasa le tegur anak jiran tu yang asyik dengan netbook dipenghujung bangunan kedai;

Saya: Buat apa tu?

Anak jiran: Tengok YouTube

Saya: Dapat internet ke?

Anak jiran:Internet Kedai /////////

Saya:Password tau ka?

Anak jiran:Buka terus dapat

Saya: (saya melangkah pergi kearahnya) Gambar apa, Upin Ipin ka?

Anak jiran:Kelam kabut gelabah skrol keatas nak tutup, diam tak cakap apa-apa.

Saya:Tengok dan nampak tajuk "Having Sex With Her Boss" 
Sekolah darjah berapa?

Anak jiran:Nak masuk Darjah Dua

Saya:Berlalu pergi sambil mengingati tajuk gambar untuk saya pula tengok nanti 

Macam mana nak selesaikan cara baik supaya anak gadis sunti ini tidak terjebak lebih jauh sebab nanti mak bapak dia mengamuk pula kat dia. (Mak bapak dia memang kenal dan selalu bergurau dengan saya)

Susu ibu menyihatkan bayi

memang dah lama terbukti susu ibu sangat bagus untuk bayi kalau tak kenapa plak diciptakan susu ibu kan,kan


15 fakta tentang alat sulit lelaki

Berikut adalah fakta menarik tentang zakar seperti dilansir dari healthmeup.com:

-Saiz rata - rata zakar yang sedang tidak berereksi adalah 3,5-3,9 inci atau sekitar 8-9 cm


-Sedangkan saat terangsang , saiz rata - rata zakar menjadi 14.7 cm


-Sebahagian besar lelaki mempunyai nama panggilan khas untuk zakar mereka


-Untuk mendapatkan seks yang hebat , sudut penetrasi zakar haruslah 106,8 darjah


-Walaupun bersaiz kecil , zakar masih mempunyai kemampuan untuk menyentuh setiap sudut faraj


-Saiz zakar boleh menyusut akibat kebiasaan merokok . Merokok akan mengganggu aliran darah yang diperlukan untuk ereksi


-Orgasme lelaki hanya berlangsung selama 6 saat , sedangkan orgasme wanita berlangsung selama 23 saat


-Menurut sebuah kajian , rata - rata lelaki berkulit hitam mempunyai zakar lebih besar daripada lelaki kulit putih


-Penyakit yang menyerang kelenjar prostat boleh menyebabkan mati pucuk dan ejakulasi pra-matang


-Kurang daripada 5,000 lelaki di dunia ini mempunyai zakar yang lebih panjang dari 27 cm


-Rata - rata lelaki mengalami 11 kali ereksi setiap hari , 9 ereksi rata - rata berlaku ketika sedang tidur


-Menurut thoughtcatalogue.com , suku Australia Walibri menyapa dengan saling menggoyangkan zakar satu sama lain


-Tahukah anda bahawa sekurang-kurangnya 100 orang di dunia ini lahir dengan keadaan kesihatan yang disebut dengan diphallus atau mempunyai 2 zakar


-Gajah jantan dewasa mempunyai zakar dengan saiz rata - rata 6 kaki


-Zakar berhenti membesar ketika seorang lelaki berusia di awal 20 - an





suami pukul isteri???



Laki pukul bini kenapa dan sbb apa??? Bagi aku mgkin ini antara sebab2nya..

1)sebab bini suker menjawab tu arr tak tahan... suami dier cakap masak aper arie nih.. dia siap cakap gie ngorat owang jual ikan.. main2 pilih ikan sambil pakai kain kat dada jerk.. pastu boh towel jerk kat bahu.. pastu cakap dok sembang ngan senah lakang dapur.. sambil wat ketupat.. bila suami balik dapur lum hader aper2 nak makan 

2)Kekadang tu suami melawak pukul2 manja cam tu jer tapi sjer nk besar benda kecik p rport polis macam maner tak lebam2 tiap2 bulan asal suami dapat gaji tangan dier jerk dulu yang diulur.. beli tuh! alat2 makeup.. wat kulit supaya mulus2 supaya suami tak cari owang lain.. abis bila kene cubit skit jer dah nampak cam dah timbul nanah laks.. tak cayer tengok arr iklan kat tv tuh!! pantang hader owang jual barang2 memutih kan tubuh owang dapur arr dulu2 dok tepon order memender tuh!! kulit owang pompuan ni sensitip sangat.. suami pegang kuat2 skit pun dah nampak lebam2 dier memalam dok gigit kat bahu suami tak derk laks suami bising2... tu arr... owang lelaki suka simpan rahsia.. owang pompuan suka buka rahsia.. lebih2 lagi kat opis.. adeii kalau time rehat dok melangut laa dok bercerita tentang hal ehwal rumah tangga.. bila suami datang amik dier orang balik... kawan2 pakat senyum2 semacam jerk.. ngan suami tu arr suami tak tahan tu

3)kekadang nak manja ngan bini tapi bini wat tak layan jer tu yg geram tu dah jadi bini dier mesti lah nak manja2 kan bini tu pakar motivasi cakap per arr.. kena manja2 isteri.. kena cium2 selalu arr.. kena mandi samer2... ni idak lee bila suami masuk tidor yalah dah penat kijer kan.. nak arr suwuh bini layan manja2 picit kat bahu ini idak bini dok melangut nun depan tv.. dok afundi kat tv.. akademi fantasialah dramalah... asyik dok nak nepon jerk... kijer nyer.. bila suami panggil pelan2 "yang mai arr tengok kat mater abang ni ader masuk agas..." tu panggilan nak manja.. bini wat tak tau jerk.. panggil lagi.. dier wat tak tau gak.. tu ar suami geram.. gie arr jentik tinger skit.. kalau lee mati suami dier kat katil tu pun dier tak heran kut bila dah dok ngadap astro ni.. bila tak beli astro dier cakap tak sayang lah.. tuu rumah senah, rumah bedah, rumah limah kasut tumit tinggi.. semua dah ader astro malu arr dier dok citer2 kat owang beli ikan... tu arr.. suami beli gak... tapi dah beli kiter laks yang jadi mangsa dier orang.. nak layan campur tak nak.. tu arr tapi bila dier nak manja pandai laks dier awal2 lagi dah masuk tidor dah wangi2 sakan ngan baju kelawor ader rerama kat dader agie.. tu arr.. tak tau arie tu kite meeting saner sibuk saner.. nak minum tongkat ali pun tak sempat.. tu arr... dier tak faham.. bila dah nak kira nak nak jerk... tak sempat2 kita nak mandi2 nak minum air kopi..kalau kita lambat2 jerk dier main hentak2 kaki lak.. guling2 mogok kat katil tuh.. tu arr.. bukan kater kad kredit jerk bagi ngan dier orang.. semer mender yang ajaib kat dunia nak berikan dier orang kalau tak ar.. takkan shah jehan tu wat taj mahal kat bini dier... tu arr.... 
kiter tenson memancam bukan dier orang nak amik tau ;D eleh jentik tinger skit2 dah nak masuk harian metro.. yang dier tu dok kijer nak bombit kiter nyer jerk tarak pun kiter kisah sangat.. still gak ngorat erk tak repot pun kat persatuan suami2 ... 


4)Bini taknak solat,tutup aurat dan buat benda yg xelok?yg langgar perintah agama...

So kesimpulanya senang citer laki kalu tension dgn bini dia pukul bini atau dera anak dia.so aku nak tanya lak kalu bini lak tension dgn laki korang aper yg korang wat??? Adakah. kalau bini tenson dia makan banyak2 tido banyak2 afundi kat tv banyak2 tu arrr tengok tajuk berita hari ni suriramah menggunakan kemudahan sms tu dekat 5.7899999 jutar ringgit..
fuuuuuuhhh kaya toke prepaid sebabkan orang rumah ni 

Bagi isteri yg dpt laki panas baran atau kaki pukul bole mgkin bole praktik cara nie...

1)Belajar silat bleh gak..xpi nanti jgn dok bersilat jerk kat dapur ngan laki bila nak masak.. selain itu, leh gak maintain kan body tu.. biar nampak ramping selalu.. tak la cik abg tu pandang yg lain lak.. kalu dia berani pandang gak.. ahh baru keluarkan skill silat tu.. ;D hehehee @ pun korang belajar ilmu ghaibkan diri gie nuntut ngan mana2 pendekar..

2)Ermmmm bawak jer laki tu pi jumpa pakar kaunseling keluarga.. kalau tak ok gak... upah sesapa suh pukul dia lak.. biar dia rasa camner sakit kena pukul.. 



Lastly aper2 pun mereka kena berbalik semula kenapa mrk bekawen dulu atas sebab aper??Cinta?? Atau seronok??dah kawin..kenapa lak nak pukul pukul ahhh..masa lum kawin bukan main sayang lagig ada lah..... Orang yg selalu pukul bini ni....bila dah biasa pukul sekali dia akan terus pukul dan tabiat ini akan berterusan hingga bila-bila. Nasiblah sapa yang dapat laki yang macam tuu....selalunye yang rasa diri mereka dah cukup hebat dari segi kewangan atau pun dari segi rupa ada mewarisi sifat-sifat begini!!!

Tanah untuk jasad Adam

BETAPA PAYAHNYA MALAIKAT-MALAIKAT MEMINTA TANAH DARI BUMI


Pada suatu ketika, Allah SubhanAllah Wa Taala menitahkan kepada malaikat
Jibril supaya turun ke bumi untuk mengambil sebahagian
tanahnya untuk mencipta Adam, Akan tetapi apabila beliau
sampai ke bumi , bumi enggan membenarkan tanahnya
diambil untuk dijadikan Adam, kerana bumi khuatir Adam
jadi maksiat kepada Allah. Lalu Jibril kembali ke hadrat Tuhan,
ia tidak dapat berbuat apa-apa, mendengar sumpah bumi.
Begitulah seterusnya, Allah memerintah malaikat Mikail,
jawapan bumi masih sama dan selepas itu Allah
memerintahkan malaikat Israfil, tetapi malangnya
jawapan bumi masih tidak berganjak, dan masing-masing
kembali dengan tangan yang hampa.

Bagaimana tower crane dibina

Biasa tengok tower crane ditapak pembinaan banggunan tinggi2..

bagaimana ia boleh tinggi macam tu..

Jom saksikan bagaimana crane tersebut didirikan..






Pengedit gambar level pakar



Cara student lelaki dan perempuan belajar




Setelah menghabiskan masa 5 tahun di universiti, aku sempat membuat pemerhatian tentang cara pembelajaran student lelaki dan perempuan. Aku ringkaskan kat bawah ni apa yang aku perhati.

Perempuan
- Mereka jenis struggle bila belajar
- Jenis datang awal ke kelas. Bahagian depan kelas dorang je duduk.
- Persaingan antara mereka sangat tinggi sebab itu mereka struggle
- Mereka lebih rela tanya budak lelaki dari kawan perempuan sendiri dalam bab pelajaran walaupun kawan dia pandai.(Sebab competition kot)
- Diorang study hard tapi smart jarang kot
- Makin pandai kawan perempuan makin susah pulak dorang nak study dalam group (competition kot)
- Aku pernah tanya beberapa student perempuan dorang memang tak tido kalau ade exam esoknya.
- Jawab exam jawapan sebijik atau dekat sama macam dalam buku. Hafal kot?
- Bilangan student cemerlang lebih dari lelaki (Sebab apa?)

Lelaki
- Diorang study bila ada exam. Last-last minute baru buat assignment
- Kaki game, kaki lepak, tengok bola sampai subuh pun ok lagi
- Kebanyakkan suka datang lambat (termasuk aku)
- Jarang betul aku tengok laki ade timetable.(termasuk aku)
- Study smart bukan study hard
- Jawapan dalam exam memang goreng banyak. jarang yang suka hafal
- Exam ke ape ke kalau nak tido, tido je
- Tak kisah study group. Takda competition.
- Bilangan student cemerlang sikit berbanding perempuan.


Pemikiran lelaki yang dapat result cemerlang lebih berkualiti dari pemikiran wanita yang dapat result yang sama. Anda setuju?

Rompakan Gagal sebab Terlalu seksi

Buat Cuci mata

video

Kakak dan adik perempuannya yg jadi bukti pertama dadah krokodil wujud di US

Uiskk..kesian..dari info berita yg dibaca adik beradik memang penagih heroin dan dorang mencuba dadah krokodil yg berasal dari russia ni dlm setahun lebih yg lalu sebab harga dadah ni 10 ganda lebih murah dari heroin dan lebih stimm dari heroin..dlm masa sebulan baru nampak efek kata mereka..sampai laa ke hari ni dan inilah gambar terbaru mereka..

Mereka pada mulanya tidak tahu dadah yg mereka hisap tu krokodil,iaitu campuran dari kodien dan bahan toxic seperti gasoline dan gas lighter,selang seminggu mereka mula sakit perut dan tak sampai sebulan si kakak terpaksa dimasukkan ke unit rawatan rapi kerana sakit yg melampau..

Krokodil diambil nama sempena nama buaya di russia sebab kesan dadah ni menyebabkan kulit penagih jadi keras yg mengerutu dan bersopak sopak mcm kulit buaya tu


Skru yang dipanggil "jesus nut" pada kipas helikopter

Aku mcm nak gelak pun ada bila baca info ni..haha..katanya kalau skru ni gagal memang maut laa jawapnya


NAMA SEBENAR ARTIS/SELEBRITI




Aaron Aziz = Mat Haron Mustapha Bin Mat Aziz Mustafa(k/p SG)/Aaron Mustapha Bin Aziz(k/p MY)
Ac Mizal = Mizal Bin Zaini
Adi Putra = Mohamad Hadi Putera Halim
Aida Rahim = Khalidah Adibah Ahmad
Awie Wings = Ahmad Azhar Othman
Amy Search = Suhaimi Abdul Rahman
Amelina = Norazlina Amir

Alfred Dunhill Junior buka meja jual rokok paip setelah kedainya roboh 1942.


Roboh akibat dibom dalam serangan udara..biar pun dah takde kedai anak alfred dunhill masih meneruskan legasi datuknya..dia buka meja dan buat selamber je jual rokok paip depan kedainya itu..

Sedikit info sejarah dunhill..

Cara kejatuhan ekonomi


Macam tak berguna lagi simpan duit dalam bank

Arak dan jenis jenisnya





1. Wine - Hasil fermentasi/pemeraman/penapaian buah-buahan khususnya anggur
2. Beer/Ale - Hasil fermentasi gandum atau barley
3. Wiski - Hasil fermentasi bijian/gandum/jagung/barli
4. Brandy - Sejenis ark yg dihasilkan hasil penyulingan wine
5. Cocktail - Minuman campuran yang salah satu bahannya mestilah mengandungi minuman beralkohol (istilah international).

Bahaya berada di KL.Luahan pelancong asing


Pada hari Sabtu (5 Oktober 2013) kami dirompak berhampiran dengan Hard Rock Cafe. Kaedah rompakan ini adalah dengan meragut beg dan bila saya memusingkan badan, saya ditikam di dada dengan pisau. Ini adalah kaedah serangan dengan menikam dahulu kemudian baru merompak. Pada mulanya saya fikir saya telah ditumbuk, sahabat saya cuba mempertahankan beg beliau dan saya mula hendak membantu tetapi hanya untuk dikelar dengan pisau di lengan kanan saya - di saat itulah bila saya lihat darah memancut keluar dari dada saya, saya beritahu supaya beliau lepaskan begnya kerana kepala/leher beliau sangat hampir dengan pisau tersebut. Perompak tersebut melarikan diri dengan beg sahabat saya. Saya fikirkan kami mungkin telah menjadi sasaran kerana "orang tempatan yang ingin membantu" sebenarnya cuba menarik saya jauh.

Masjid vs gereja

Masjid vs Gereja...

Masjid banyak duit. Tetapi pengurusan masjid buat duit masjid macam duit mereka sendiri. Curi rm2 kena penjara. Mungkin yg melidi duit tabung tu dalam kesempitan sangat.

Aku pernah masuk gereja dekat komplek Asia Jaya. Ada kotak transparent atas meja. Ada buku catitan sebelah kotak. Dalam kotak tak bertutup ada banyak duit macam2 note. Aku belek buku. Lima ruang utk diisi. Tarikh, Nama, no tel, jumlah, catitan. 
Berbagai kaum punya nama ada dan memang aku mencari nama melayu. Jumpa beberapa nama siap nombor talipon. Salah satu nama lelaki ambil rm50 utk beli susu anak.

Adakah Para Sultan Uthmaniyyah Tidak Mengerjakan Haji?

Sultan-sultan Uthmaniyyah boleh berperang hingga ke Mesir dan Austria, memakai gelaran Khadam Dua Tanah Suci dan memimpin kerajaan terbesar di dunia, tetapi tiada seorang pun yang menunaikan ibadah Haji, rukun Islam bagi setiap kita.

Bagaimana boleh terjadi begitu?

Apakah ini boleh dianggap sebagai salah satu bukti, betapa sultan-sultan Uthmaniyyah itu tidak beramal dengan Islam?

Ingin bekerja dinegara orang





Ingin berhijrah kenegara asing tapi tak tahu dimana nak mula? Berikut adalah kos kehidupan disana.


Rate US : 3.18

Di New York

Gaji minima sebulan : USD1256 (RM3994)

Kopi : RM8.96 secawan
Sewa Rumah : RM9000 - RM12,443 sebulan untuk apartment satu bilik
Tiket Wayang : RM27-RM50 bergantung sama ada ia 2D, 3D atau D-Box
Makan Malam Biasa : RM130 termasuk cukai dan tip untuk 2 orang
Pengangkutan : RM8.96 untuk satu tiket subway

Perancis

Seribu tahun perang2 penting di dunia dlm masa 5 minit

Ok kita tengok gambar je dulu..dalam gambar ini ditunjukkan perang perang penting di dunia bermula tahun 1900 hingga 1950..senarai lengkap perang perang yg ditunjukkan ada di sini.




Ini pula video penuh seribu tahun perang perang penting di dunia berdasarkan dari cacatan wiki dan juga sejarah sejarah lama,gambar di atas diambil dan di gifs kan dari video ini..senarai penuh perang perang dalam video ini ada di sini..(2)

Misteri Segi Tiga Borneo





Misteri Segi Tiga Borneo | Mirip Bermuda Triangle?

1. Mungkin ramai yang tertanya-tanya jika di Borneo ini wujud Segi Tiga Borneo yang mirip Bermuda Triangle. Memang benar benda ini wujud. Segi Tiga Borneo ini terletak di kedudukan antara Bario, Pa’Lungan dan Gunung Murud di Sarawak.

Menyelam ke lautan dalam laman sesawang

First thing first the most important thing to remember is not to sign into any personal accounts linked to who you really are. Sign into Yahoo, your Yahoo is stolen. Sign into your bank, your bank account is stolen. It happens a lot on Tor...people think that because it's * anonymous*, it's safe to do whatever you want. Not true. Other than security....exploring the Deep can be fun and entertaining,for more info you can read here http://library.laguardia.edu/invisibleweb ..


Untuk elak pasangan curang, 13 tahun mengahwini patung



Michigan: Seorang lelaki di Amerika Syarikat berkahwin dengan patung yang benar-benar menyerupai seorang wanita selama 13 tahun.

Lelaki yang digelar sebagai Davecat itu mendapat perhatian media tempatan The Atlantic berikutan kisah hidupnya yang aneh itu.

Hati2 kalau bawak balik pokok



Kisah ni dh lama berlaku..tak silap masa aku darjah 5 mcm tu....

Petang tu aku ngn mak aku g bendang kt rumah tok aku..g lah jalan2 kt batas bendang sape ntah kt belakang umah tok aku tu..aku ngn mak aku duk cari kangkong dlm parit nk buat lauk tuk mlm...time nk balik mak aku jupe satu pokok ubat ni..tak silap mak aku ckp pokok tu tuk ubat ape tah aku pun tak ingt dh..yg pasti mak aku ckp susah jupe pokok tu...mak aku memang expert bab2 pokok2 herba ni..misai kucing lah..daun ketum lah semua mak aku tau hehehe.mahkota dewa lah..mcm2 lg

Tamadun emas melayu yang hilang di bumi kelantan.Chi tu

Chi Tu, sebuah kerajaan Melayu terawal, antara yang terawal pernah wujud di muka bumi ini selain daripada Langkasuka, Funan, dan Champa. Kenapa tajuk artikel ini berbunyi Chi Tu, Ibu Kepada Empayar Srivijaya? Itu akan kita bincangkan nanti dalam perbincangan kita. 

Kapal Pengangkut tahanan zaman Jepun.(Kapal Neraka)

Konsep Hell Ships merupakan satu warisan yang menakutkan, salah satu ingatan dasyhat kepada pihak Jepun semasa Perang Dunia Kedua.

Hell Ships

Walaupun pada asalnya merupakan sebuah istilah daripada Nazi, konsep Hell Ships menjadi lebih terkenal selepas Jepun mula menggunakan laluan laut untuk mengangkut tawanan perang. Kemudahan di atas kapal yang tidak berperikemanusiaan iaitu tidak mengambilkira aspek kesihatan, kebersihan dan kewarasan tahanan menyebabkan kapal-kapal ini digelar sebagai Hell Ships.





Kapal-kapal yang digunakan oleh pihak Jepun untuk mengangkut tawanan perang telah diberi gelaran akhiran'Maru.' Perkataan ini merujuk kepada sebuah kubu semasa era Jepun yang menambahkan lagi kepada penggunaan kapal-kapal tersebut dengan tujuan yang tidak sepatutnya.

Taiko kongsi gelap bantu sekolah agama di kedah


KUALA NERANG - Disebabkan keinginan mendalam mereka untuk mendapatkan ganjaran syurga, tiga individu yang dipercayai anggota kumpulan kongsi gelap, memberi sumbangan RM2,000 masing-masing kepada beberapa maahad tahfiz di sekitar Kodiang dengan harapan menebus dosa yang mereka lakukan masa lampau.

Masak tomyam sendiri kat rumah



Hari ni nak masak tomyam,firstime buat ni,resepi amik kat kawan2 dan cedok gak kat tenet.

Bahan bahan

1. 1/2 ekor ayam dipotong kecik ikut cita rasa

2. 2inci lengkuas diketuk

3. 2inci halia diketuk

Komik + gambar Real ....pehh!!!


Macam mana la diorg buat gambar ni,memang sungguh berseni,hehe




Mandi Bunga

hahahaha. kena berapa das tu? b0do gila. kalau aku kena sekali dah bangun kasi penerajang dah

Kerja dengan waktu yang singkat tapi lebih maju dari kita

stop looking to play who's the cheapest game of east asia e.g Japan or China,look at Germans...how they save Europe

Imagine a country whose inhabitants work fewer hours than almost any others, whose workforce is not particularly productive and whose children spend less time at school than most of its neighbours.



Hardly a recipe for economic success, you might think.

But the country described above is none other than Germany, Europe's industrial powerhouse and the world's second largest exporter; a country whose economy has single-handedly stopped the eurozone falling back into recession and the only nation rich enough to save the euro.

When you consider that only the Dutch work fewer hours among the 34 members of the OECD, that German children spend 25% less time in the classroom than their Italian counterparts, and that there are six more productive economies in Europe alone, these facts appear all the more remarkable.

So why is the German economy so powerful, and what lessons can the rest of us learn from it?



Labour reforms

But there are other, deep-rooted reasons behind Germany's current economic pre-eminence in Europe, not least in fact the relatively low number of hours spent at work and in the classroom.

But cultural differences are just as significant - quite simply, Germans are uncomfortable with the concept of borrowing money and prefer to live within their own means.

"In German, borrowing is 'schulden', [the same word for] guilt. There is an attitude that if you have to borrow, there is something wrong with you," says Mr Kohl.

berminat baca lebih lanjut: http://www.bbc.co.uk/news/business-18868704

Want a smarter workforce? A stronger manufacturing sector? Germany seems to offer a blueprint for Obama's middle-out economic agenda -- if we take away the right lessons

President Obama Wants America to Be Like Germany—What Does That Really Mean?

While Germany's economy shrank in the last measured quarter, mostly due to the collapse of the overall European economy, it still runs a trade surplus with much lower unemployment than the U.S. German Chancellor Angela Merkel once was asked by then-British prime minister Tony Blair what the secret was of her country's impressive success. She famously replied, "Mr. Blair, we still make things." In Germany, manufacturing still dominates finance, not the other way around, as Germany has continued to emphasize manufacturing and exports over the financial industry.

'KING OF NICHE MARKETS'

"America concentrates on the mass market and quantity, but Germany is king of niche markets," says Professor Bernd Venohr of Berlin's School of Economics. That entrepreneurial strategy has allowed these German companies to be manufacturing and export dynamos, providing developing nations like China and India with the high tech precision tools they need to become the mass production factories of the world.

lebih lanjut: http://www.theatlantic.com/business/...y-mean/273318/

note: ada "paper qualification" takda kerja? bukan salah anda... salah kerajaan & pengubar dasar...

rasa anda pandai? jadilah pengubar dasar... kroni? you don't have what it takes... tak percaya? need inspiration?